Therapie

Therapie

In therapeutische sessies werk je op een diep en fundamenteel niveau aan zaken die je belemmeren een goede balans in je leven te vinden. Dit zijn bijvoorbeeld aspecten van je persoonlijkheid, psychische problemen of de ingrijpende gevolgen van een trauma.

De therapeutische sessies kunnen bij 2CT zonder wachttijd van start gaan. Dat kan als zelfstandig traject direct na de intake en een eventueel aanvullend diagnostisch onderzoek. Maar therapeutische sessies kunnen ook goed worden ingezet als aanvulling op coaching op die momenten dat coaching en counseling niet voldoende zijn.

Zoals gezegd, therapie gaat verder dan alleen het vergroten van het inzicht. Het emotioneel verwerken, het aanvaarden en vervolgens doorbreken van onderliggende patronen en het ontwikkelen van vaardigheden om met die patronen om te gaan kunnen allemaal onderdeel zijn van de therapie. De aanpak is eclectisch, dat betekent dat verschillende methoden en theorieën gecombineerd worden om tot een behandeling te komen die uniek is en perfect aansluit op jouw probleem. Zo worden elementen gecombineerd uit:

  • Cognitieve Gedragstherapie,
  • Transactionele Analyse,
  • Schematherapie,
  • EFT (Emotionally Focused Therapy, bij relationele problemen),
  • MBT (Mentaliseren Bevorderende Therapie),
  • EMDR (zie https://www.schermerspsychologe.nl/EMDR.htm  )

De therapie duurt niet langer dan nodig.  Is een korte klachtgerichte behandeling m.b.v. EMDR of cognitieve gedragstherapie effectief gebleken, dan kun je verder door met de counseling of coaching. De therapeutische sessies kunnen echter ook parallel aan coaching lopen. In dat geval dient de coaching vaak om de resultaten van de therapie te vertalen naar de praktijk van alledag in werk en privé.

Reacties zijn gesloten.