Over ons

Over 2CT Psychologen

Over ons

Wij zijn Lucie Schermers en Bas van Ommeren, levenspartners en tevens  collega psychologen. Ieder van ons heeft een eigen werkveld: Lucie werkt al jaren in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en Bas in de zakelijke dienstverlening/arbeid- en organisatie- (A&O) psychologie. We werken allebei al jarenlang als zelfstandig gevestigd psycholoog.

Uiteraard praten wij als partners ook vaak over ons vak. Het werd steeds duidelijker dat wij dezelfde (psychologische) taal spreken, dat onze visies op het begeleiden van mensen sterk op elkaar lijken en dat er veel raakvlakken zijn tussen ons werk.

Zo is onze samenwerking op een organische wijze tot stand gekomen.  Inmiddels heeft dit alles al geleid tot verschillende succesvol verlopen trajecten en tot grote tevredenheid van onze cliënten. Het blijkt dat onze expertises een perfecte match vormen als het gaat om het begeleiden van mensen met vragen over werk en persoonlijkheid.

 

 

Over Lucie

presentatie Lucie
drs. Lucie (L.M.) Schermers

 

Mijn psychologiestudie heb ik gevolgd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, met als afstudeerrichting Klinische Psychologie (1982 doctoraal examen). Tijdens de doctoraalfase was er veel aandacht voor de praktijk en is bij mij de liefde voor het vak ontstaan. Na 6 jaar ervaring opgedaan te hebben binnen de ambulante geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en diverse postdoctorale opleidingen gevolgd te hebben ben ik in 1988 een eigen praktijk gestart als zelfstandig gevestigd eerstelijnspsycholoog. Naast mijn eigen praktijk heb ik vele jaren bij diverse instellingen in de specialistische GGZ gewerkt. Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring in het behandelen van mensen met complexe problematiek.

Mijn vak is mijn passie. Ik heb altijd veel aan bijscholing gedaan (meer info) en houd nog steeds nieuwe ontwikkelingen in het vak bij. Zo was destijds EMDR een nieuwe ontwikkeling. EMDR is een werkwijze die zeer effectief is bij mensen met trauma’s, angststoornissen en, in combinatie met schematherapie, ook voor mensen met persoonlijkheidsproblemen. Ik verdiep me inmiddels al ruim 15 jaar in deze behandelvorm, ik ben daarin gespecialiseerd en ben Europees erkend EMDR Practitioner.

Goed zorgen voor jezelf en vrijer keuzes maken.

Hoe belangrijk deze thema’s zijn heb ik zelf ervaren in de jaren dat ik werkte als psycholoog met een eigen praktijk en een gezin runde met twee kinderen. Dit was een prachtige en intensieve periode in mijn leven en tevens een leerschool voor mij als psycholoog. Eén van de lessen die ik destijds leerde was dat je alleen goed voor een ander kan zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Daarvoor moet je je bewust zijn van je basisbehoeften en de verantwoordelijkheid nemen om voor deze behoeften te zorgen. Veel mensen kennen periodes in hun leven waarin dat moeilijk is. Zorg je langere tijd niet goed voor jezelf dan ligt uitputting op de loer. Vind jij het lastig om goed voor jezelf te zorgen, wacht dan niet af of het vanzelf beter wordt maar praat er met iemand over, een collega, een vriend of een professional. Kom je bij mij dan gaan we samen op zoek naar de belemmeringen die je ervaart. We kijken wat je nodig hebt om weer goed voor jezelf te zorgen, de regie te nemen over je leven en om vrijer de keuzes te maken die bij je passen. Mijn grootste voldoening is te zien dat iemand de kracht en de visie heeft om zijn of haar eigen weg te gaan.

 

 

 

Over Bas

presentatie Bas
drs. Bas (B.J.) van Ommeren

Ik heb een natuurwetenschappelijke en een sociaalwetenschappelijke opleiding gevolgd.  Na zes jaar natuurkunde te hebben gestudeerd ben ik als studiebegeleider gaan werken bij de Universiteit Utrecht en heb daar kennis gemaakt met coaching en begeleiding. Naast mijn werk op de universiteit ben ik psychologie gaan studeren en ben in 1987 afgestudeerd als ontwikkelings-psycholoog. Na elf jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt startte ik in 1998 met mijn eigen bedrijf in advies, training en coaching. Zie voor meer details mijn LinkedIn profiel: www.linkedin.com/in/basvanommeren

Mijn uitgangspunt is dat mensen zich altijd ontwikkelen. Problemen en belemmeringen die mensen ervaren zijn meestal terug te voeren tot een verstoring van dat ontwikkelingsproces. En de plek waar mensen dat veelal ervaren is op hun werk. Vandaar mijn fascinatie met de relatie mens-werk-organisatie. Dit klinkt nogal conceptueel en dat is ook zo.

Gelukkig ben ik door mijn ervaring in het bedrijfsleven ook heel praktisch en oplossingsgericht gaan denken. Ik help mijn cliënten daarom altijd zowel het grote plaatje te zien als zichzelf de vraag te stellen: “Hoe ga ik het morgen praktisch aanpakken?” Anders gezegd: als je geen stip op de horizon hebt weet je niet waar je naar toe gaat, als je niet iets gaat doen zal je er nooit komen.

 

 

Over onze locatie

Midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug staat een oude ‘pipowagen’, een oude directiekeet. Misschien met een roemrucht verleden bij de Deltawerken of andere infrastructurele projecten uit de jaren ‘60. Daarna een heel diverse geschiedenis: er is gedanst op het dak, de keet heeft gediend als kassa bij festivals, er is in gewoond. En nu staat deze wagen in Doorn en doet dienst als gespreksruimte.

Hightech inmiddels, zonnecollector, vloerverwarming, Ledverlichting. En toch heeft deze wagen zijn oude charme behouden. Het oorspronkelijke plafond met alle gebruikssporen straalt rust uit, continuïteit. De hele omgeving, bos, een veldje heide, wat paarden en schapen, alles nodigt uit om uit de hectiek van alledag te stappen en stil te staan bij zaken die er echt toe doen in het leven. Wat wil ik bereiken? Waar loop ik tegenaan? Hoe kom ik mezelf tegen? Wat kan ik ontwikkelen? Wie of wat heb ik daarbij nodig? Hoe ga ik om met tegenslagen, met succes?

We kunnen rustig praten zonder gestoord te worden, zonder verkeer of mensen die langs komen. We kunnen wandelsessies doen in bos of weiland, lang of kort. Beweging helpt om je gedachtestroom op gang te brengen en tot jezelf te komen. De plek geeft geen antwoord op je vragen. Maar het biedt je wel de sfeer, rust en gelegenheid om je te concentreren en gericht te werken aan je ontwikkeling.

We ontvangen je graag op onze unieke locatie in het groen.

 

Reacties zijn gesloten.