Coaching

Coaching

Coaching is gericht op de relatie tussen persoon, werk en privé. Hoe ga je om met je kwaliteiten in je werk? Hoe zorg je dat je prettig kunt blijven werken? Hoe combineer je werk en privé? Coaching helpt je om te onderzoeken welke waardes en ambities belangrijk zijn voor je en hoe je daar het beste mee aan de slag kunt gaan.

Je begint coaching vaak met een specifiek doel. In de loop van het traject ga je bewuster kijken naar jezelf en je (werk)omgeving. Dat kan je visie veranderen en mogelijk een reden zijn om andere doelen na te streven.

Coaching is dus ontwikkelingsgericht en helpt om bewuster om te gaan met jezelf, je werk en je privé leven. Daarnaast kan coaching gericht zijn op het aanleren van vaardigheden, een beter functioneren of om met meer energie en bevlogenheid naar het werk te gaan. Soms is coaching alleen niet voldoende. Bij 2CT kun je dan naadloos, dus direct en zonder gedoe, verder met counseling of therapie. En als dat voldoende geholpen heeft weer verder met je coaching, ook zonder gedoe.

Onderdeel van coaching kan zijn om in gesprek te gaan met mensen uit je (werk)omgeving, uiteraard alleen als jij dat zelf wil en er klaar voor bent. Dat kan een drie-gesprek zijn met je leidinggevende, maar ook met een collega of je team. De overtuiging die hier achter zit is dat je nooit verandert in afzondering. Je bent onderdeel van een organisatie, afdeling, team, en als jij verandert dan heeft dat invloed op anderen in je omgeving. Het is goed om daarover in gesprek te gaan om wederzijds de verwachtingen af te stemmen.

Uiteindelijk gaat coaching er om dat jij goed in je vel zit en dat je werk, activiteiten en een privéleven hebt die bij je passen en waarin je goed functioneert.

Reacties zijn gesloten.